Kiertotalous on tätä ja huomista päivää. Yhteiset sähkölaitteet taloyhtiössä tukevat kiertotaloutta, mutta voivat myös säästää yksittäisten asukkaiden rahaa. Tärkeää on hankkia laadukas tuote, jota huolletaan säännöllisesti.

Taloyhtiön väki voi yhdessä kartoittaa, millaisia laitteita on järkevää hankkia yhteiseen käyttöön, ja millaisille laitteille tulee oikeasti tarvetta. Lainalaitteiden mukana on oltava aina selkeät käyttöohjeet, joihin on kirjattu mahdolliset käyttörajoitukset ja muut turvallisuustiedot. Käyttöjen yhteydessä tehtävät huolto- tai puhdistustoimenpiteet on myös mainittava, sillä ne voivat jäädä lainaajan vastuulle.

Lainalaitteille on hyvä nimetä esimerkiksi taloyhtiön hallituksesta vastuuhenkilö, joka huolehtii laitteiden käyttöohjeista ja isommista huolloista. Vastuuhenkilöön otetaan yhteyttä myös silloin, kun laitteissa havaitaan vikaa. Lainausehdot on hyvä suunnitella mahdollisimman kattavasti: huolehtiiko esimerkiksi vastuuhenkilö myös varauskirjoista sekä lainausliikenteestä.

Lue lisää Kotitalo-lehden artikkelista.