Jotta taloyhtiön yhteisen pyykkituvan käyttö sujuu mutkattomasti ja tilat pysyvät siistinä, on pyykkituvan käyttöön ja siitä viestintään kiinnitettävä erityistä huomiota.

Ensimmäisenä on tärkeää pistää viestintä kuntoon ja varmistaa, että koko talon väki tietää pyykkituvan olemassaolosta sekä sen käytön edellytyksistä. Pyykkituvassa on hyvä pitää esillä tilojen ja koneen käyttöohjeita. Lisäksi tiloihin kannattaa jättää tieto, keneen ollaan yhteydessä jos koneissa tai tiloissa havaitaan puutteita tai vikoja.

Vuorojen pituudessa voidaan kuulla talon asukkaita ja osakkaita. Lopullisen päätöksen vuoron pituudesta tekee taloyhtiön hallitus tai se päätetään yhteisesti taloyhtiön kokouksessa. Vuorojen tasapuolinen jako auttaa tuvan käytön monenlaisessa arjessa. Varauskalenteri voi olla joko perinteinen ruutuviihko tai moderni mobiilisovellus, mikä vain palvelee taloyhtiön arkea ja asukkaita parhaiten.

Yhteiset tilat ovat otollista maaperää myös erimielisyyksille. Jos pyykkituvan yhteisiä sääntöjä tai vuoroja ei noudateta, paras ratkaisu on keskustella asiasta rakentavasti. Jos esimerkiksi naapurin vaatteet ovat vielä naruilla kuivumassa oman vuoron alkaessa, kannattaa asiasta huomauttaa kohteliaasti tai kerätä naapurin pyykki pyykkituvan puhtaalle pöydälle tai koriin – epäasiallinen käytös ei palvele ketään.