Viimeistään loppuvuodesta monen taloyhtiön hallitukset laativat suunnitelmansa tulevalle vuodelle, usein kalenterivuodelle. Yhdessä isännöinnin kanssa laadittu vuosisuunnitelma auttaa hallitusta pysymään erityisesti pitkän aikavälin tavoitteissa ja rakentamaan hallitukselle säännöllisiä rutiineja. Vuosisuunnitelman voi myös jakaa taloyhtiön osakkaille tiedoksi.

Perinteinen vuosikello on oivallinen työkalu hallituksen vuosisuunnittelussa. Vuosikelloon merkitään yhtiökokoukset, yhteiset talkoot ja muut taloyhtiölle merkittävät tapahtumat. Jos mahdollista, kokousten kohdalle voi myös merkitä, mitä asioita tai teemaa niissä tullaan käsittelemään. Myös asiakas- ja osakasviestintä on hyvä merkitä mukaan, sillä oikea-aikainen viestintä ehkäisee monia ikäviä tilanteita.

Vuosikelloon voi merkitä myös erilaiset kiinteistön kunnossapitoon liittyvät asiat, jotka hoidetaan tiettynä aikana vuodesta. Aikataulu näille ei ole tiukka, mutta niiden merkintä suunnitelmaan auttaa pitämään yllä säännöllisiä huoltotoimenpiteitä.