Kesä tuo moneen taloyhtiöön mukanaan myös eloisat pihaleikit. Jos taloyhtiön pihalla on lapsille tarkoitettu leikkipaikka, on sen kunnosta ja turvallisuudesta huolehdittava säännöllisesti.

Keinu, hiekkalaatikko, kiipeilyteline, liukumäki… Siisti ja hyväkuntoinen leikkipaikka tekee taloyhtiöstä viihtyisän myös pikkuväelle ja voi nostaa taloyhtiön arvoa. Laadukkaatkin leikkivälineet tarvitsevat kuitenkin huoltoa ja säännöllisiä tarkistuksia, jotta leikki voi jatkua turvallisesti. Taloyhtiöiden tuleekin ottaa leikkipaikan huolto osaksi kiinteistönhuollon vuosikelloaan. Leikkivälineet ovat kulutustavaraa, mutta esimerkiksi vuodenaikojen vaihtelu ja ilkivalta voivat aiheuttaa osien nopeaa kulumista tai rikkoutumista.

Myös asukkaat ja osakkaat voivat ilmoittaa havaituista puutteista tai vioista. Ilmoituksen voi tehdä esimerkiksi suoraan taloyhtiön hallitukselle, joka vie tiedon eteenpäin huollosta vastaavalle taholle. Jos leikkiväline ei ole havaitun vian takia turvallinen, tulee sen käyttö estää kunnes tarvittava huolto tai korjaus on tehty.