Etätyö on joiltakin osin tullut jäädäkseen. Moni tekee vielä koronarajoitusten lieventymisenkin jälkeen töitä kotona, esimerkiksi osan viikkoa. Jos etätyöt ovat vakiintuneet osaksi omaa työarkea, kannattaa kotitoimistoon panostaa.

Järjestä kotiisi toimiva etätyöpiste, jossa ergonomia on kunnossa. Etsi kotisi kokoon sopiva työpöytä ja hyvä työtuoli. Sohva voi olla mukava paikka työnteolle, mutta on pidemmän päälle huono vaihtoehto selälle. Sijoittamalla työpisteen ikkunan lähelle voi nauttia energiaa lisäävästä luonnonvalosta.

Kotona kuuluu myös rentoutua. Jos työpiste sijaitsee esimerkiksi olohuoneessa, hanki työpöydän yhteyteen pieni vetolaatikosto tai raivaa kaapista tilaa työvälineille. Kun työpäivä on ohi, voi työvälineet piilottaa näkösältä, jolloin töistä irtautuminenkin on helpompaa.

Taloyhtiöiden tavanomaisia elämisen ääniä ei voi vaientaa. Päivällä kuuluva kova meteli voi kuitenkin häiritä työhön keskittymistä. Jos naapureissa tai taloyhtiössä tehdään esimerkiksi äänekästä remonttia, vastamelukuulokkeet auttavat esimerkiksi videopalavereiden aikana.