Taloyhtiön arki sujuu mukavasti, kun kaikki sen asukkaat tulevat keskenään toimeen. Tämä pätee myös lemmikkieläimiin – nekin tarvitsevat viihtyisän ja turvallisen asuinympäristön.

Eläimen ikävystymisen ehkäisemiseksi sille tulee järjestää tarpeeksi virikettä kotiin. Tämä onnistuu esimerkiksi hankkimalla lemmikille sen lajista riippuen esim. leluja tai kiipeily- ja raapimapuun. Herkuilla täytetyt aktivointilelut pitävät lemmikin touhukkaana. Viihtyisyys ja tekeminen voivat osaltaan ehkäistä myös lemmikin asunnossa tekemiä tuhoja, joita se voisi ikävystyessään tehdä.

Ulkoileva lemmikki on parempi viedä asioilleen kauemmas pihapiiristä, jotta se ei tekisi tarpeitaan yhteiselle piha-alueelle. Myös kakkapusseja kannattaa pitää mukana lenkeillä, jotta ikävät yllätykset voi korjata pois kaduilta. Lemmikki tulee pitää aina kiinni, kun liikutaan yleisillä ja aitaamattomilla paikoilla.

Uuden lemmikin, etenkin kovaäänisen koiran, kohdalla on ystävällistä kertoa naapureille uudesta perheenjäsenestä. Näin he voivat ilmoittaa omistajalle, jos koira haukkuu tai ulvoo kovasti yksinollessaan, ja omistaja voi reagoida käytökseen. Myös “Asunnossa lemmikkieläimiä” -tarra on kohtelias tapa ilmoittaa esim. huoltomiehelle, että asunnossa asuu muitakin.