Useissa taloyhtiöissä on kerhohuone, joissa voidaan järjestää yhteisiä tapahtumia tai jonka asukkaat voivat varata käyttöönsä. Mutta mitä kerhohuoneessa voi tehdä?

Jos oma asunto on pieni, kerhohuone sopii mainiosti esimerkiksi suurempien juhlien, kuten valmistujaisten tai lastenkutsujen, järjestämiseen. Kerhohuoneessa voi pitää myös harrastustuokioita, joko itsekseen tai koko taloyhtiön väelle avoimina tapahtumina. Taloyhtiön asukkaat voivat myös sopia yhteisten välineiden hankinnasta kerhohuoneeseen, esimerkiksi kuntopyörän tai pingispöydän. Tärkeintä on se, että välineille tulee asukkaiden keskuudessa käyttöä.

Kerhohuoneen varauskäytännöistä voidaan sopia yhteisesti. Esimerkiksi kaikille yhteinen seinäkalenteri tai sähköinen varausjärjestelmä auttaa välttämään päällekkäisiä varauksia. Kerhotilojen käytössä on aina kunnioitettava naapureita ja muistaa taloyhtiön hiljainen aika. Esimerkiksi äänekkäät juhlat tulisi pitkittyessään siirtää muualle. Tilojen siivouksella ja järjestelyllä yhteinen tila pysyy kunnossa ja seuraavan varaajan on mukava ottaa tila käyttöön.