Lukitse oikein

Ulko-ovi kannattaa takalukita, kun asunto jää tyhjäksi. Tämä on yksinkertaisin tapa suojata omaa kotia. Tarpeen tullen huoltomies neuvoo, miten tämä tehdään. Mitään arvotavaraa ei kannata säilyttää kellari-, ullakko- tai pihavarastoissa, vaikka ovessa lukko olisikin. Lämmittämättömässä ullakko- tai pihavarastossa ei kosteudelle altis tavara säily.

Palovaroitin

Tulipalon syttyessä on jokainen hetki kallis ja palovaroitin on tehokas sekä edullinen turva palon varalta. Palovaroitin on pakollinen jokaisessa asuinhuoneistossa ja asunnon haltija on velvollinen hankkimaan sekä ylläpitämään sen. Muista vaihtaa paristo säännöllisesti!

Kotivakuutus

Irtaimiston ja omaisuuden turvaksi asukkaan kannattaa hankkia kotivakuutus. Asuntoyhtiön kiinteistövakuutus kattaa kiinteistön rakenteille tapahtuneet vahingot, mutta se ei korvaa asukkaan omaisuudelle sattuneita vahinkoja, sillä ne kuuluvat kotivakuutuksen piiriin. Esimerkiksi, jos taloyhtiössä tapahtuu tulipalo tai vesivuoto, kiinteistön vakuutus korvaa yhtiölle tapahtuneen vahingon, mutta ei asukkaan irtaimistolle tapahtunutta vahinkoa. Kiinteistön täysarvovakuutus korvaa kiinteistölle aiheutuneet vahingot, mutta asukkaan irtaimistolle kohdistuneita vahinkoja se ei tavallisesti korvaa. Esimerkiksi tulipalon savuhaittojen asukkaan irtaimistolle aiheuttamat vahingot eivät kuulu kiinteistön täysarvovakuutuksen piiriin. Samoin myöskään vesivuodon aiheuttamia vahinkoja esim. huonekaluille ei korvata! Selvitä kotivakuutuksesi tarkat ehdot omasta vakuutusyhtiöstäsi.