Lippu liehumaan!

Tänään 7.6. on Eino Leinon päivä, runon ja suven päivä, joka on vakiintunut Suomessa liputuspäiväksi. Taloyhtiöitä suositellaan nostamaan lippu salkoon kaikkina virallisina ja vakiintuneita liputuspäivinä.

Turvaa yhteisöllisyydestä

Naapuruston yhteisöllisyydellä on monia etuja: se mm. lisää hyvinvointia ja turvallisuuden tunnetta sekä ehkäisee rikoksia. Siksi taloyhtiöissä yhteisöllisyyteen kannattaa panostaa.

Ylimääräinen yhtiökokous – milloin se on tarpeen?

Asunto-osakeyhtiölain mukaan ylimääräinen yhtiökokous pidetään esimerkiksi silloin, kun yhtiökokous tai taloyhtiön hallitus näkee sen tarpeelliseksi. Ylimääräisen yhtiökokouksen kutsuu koolle taloyhtiön hallitus.

Lajittelu on koko taloyhtiön asia

Jotta maanlaajuinen kierrätysaste paranee, tarvitaan siihen kaikkien meidän lajittelupanosta. Taloyhtiöissä lajittelusta tulisi tehdä yhteinen asia, johon kaikki asukkaat voivat sitoutua.

Taloyhtiön kerhotila lisää asumismukavuutta

Useissa taloyhtiöissä on kerhohuone, joissa voidaan järjestää yhteisiä tapahtumia tai jonka asukkaat voivat varata käyttöönsä. Mutta mitä kerhohuoneessa voi tehdä?

Yhteisen pyykkituvan perusteet

Jotta taloyhtiön yhteisen pyykkituvan käyttö sujuu mutkattomasti ja tilat pysyvät siistinä, on pyykkituvan käyttöön ja siitä viestintään kiinnitettävä erityistä huomiota.

Asuntojen kutsumattomat vieraat

Kodin tuholaisista sokeritoukat ovat monelle tuttuja, mutta viime aikoina puheissa ovat olleet myös paperitoukat. Molemmat viihtyvät asunnoissa, joskin hieman eri olosuhteissa.

Tunnin lähempänä kesää

Kylmyys on jo menneen talven lumia, ja kesä odottaa aivan nurkan takana. Ensi viikon viikonloppuna alkaa kesäaika, jolloin myös kelloja siirretään tunnilla kesää kohti.