Taloyhtiöt tekevät sopimukset rappukäytävien siivoamisesta aina omien tarpeidensa mukaisesti, sillä siivoustarpeen määrät riippuvat aina taloyhtiöstä. Siistinä pysymiseen vaikuttaa moni yleinenkin tekijä: kenkien pohjiin jää aina kiviä tai roskia, jotka irtoavat rappukäytävään. Myös sää ulkona näkyy rappukäytävän kunnossa ennen siivousta.

Myös taloyhtiön asukaskunta ja sen arkinen kulkeminen vaikuttaa rappukäytävän siistimistarpeeseen. Esimerkiksi asukkaiden yleinen määrä ja lemmikkieläinten määrä vaikuttaa siihen, miten likaa kulkeutuu ulkoa rappukäytävään tahattomasti päivittäisen liikehdinnän myötä. Myös runsas hiekan määrä pihalla tuo rappukäytävään enemmän likaa kuin täysin asfaltoitu pihamaa.

Täysin puhtain kengin tai tassuin rappukäytävässä ei voi kulkea, mutta tekemällä kevyen siistimisen ennen ulko-ovesta sisään astumista voi omalta osaltaan edistää rappukäytävän siistinä pysymistä. Tömistele siis lumia kengistä ja lahkeista sisään astuessa tai raapaise kenkien pohjia kuramattoon tai ulkoharjaan!