Näinä aikoina kotona vietetään paljon aikaa, joten palan luontoa voi tuoda myös sisätiloihin piristämällä kotia erilaisilla kasveilla! Mikäli asunnosta löytyy parveke, on se otollinen paikka rakentaa oma pieni puutarha, jossa kelpaa viettää aikaa ilmojen lämmetessä. Parvekekasveja ei kuitenkaan kannata vielä hankkia, sillä moni huonekasvi ei pärjää ulkona öiden ollessa viileitä.

Kasvit kannattaa valita asunnon valoisuuden mukaan ja sijoittaa niiden vaatiman valomäärän perusteella. Jotkut kasvit vaativat parhaat ikkunapaikat menestyäkseen, kun taas toiset pärjäävät vähemmällä valolla. Tällöin tulee myös kartoittaa, mihin ilmansuuntiin asunnon ikkunat ovat. Eteläinen ikkuna on kesäisin erittäin valoisa, pohjoinen ikkuna taas varjoisampi ja siten kesällä hieman armollisempi. Itä- ja länsi-ikkunat ovat valoisuudeltaan vaihtelevia. Lisäksi tulee huomioida, estävätkö esimerkiksi naapuritalot suoran valon pääsyn ikkunoihin.

Mikäli taloudessa on lapsia tai lemmikkejä, on syytä tarkistaa kasvien myrkyllisyyys ennen ostamista. Vaihtoehtoisesti kasvit voi sijoittaa lasten tai lemmikkien ulottumattomiin esimerkiksi amppeleihin tai korkeille hyllyille.