Lintujen talviruokinta aloitetaan silloin, kun maa jäätyy tai peittyy lumikerroksen alle – tällöin pikkulintujen ravinto luonnossa on vähissä. Kun luonnon antimet eivät enää saa lintuja kylläiseksi, mm. talitiaiset, sinitiaiset ja mustarastaat ilmestyvät pihapiireihin vierailulle.

Jos haluaa auttaa pieniä siivekkäitä selviämään talven yli, tulee ensin tarkistaa taloyhtiön säännöt talviruokintaa koskien. Jos lupa ruokkimiseen on epäselvä, asiaa voi kysyä esimerkiksi taloyhtiön hallitukselta, sillä usein talviruokinnan kieltämiselle on määritelty perusteet, joita on syytä kunnioittaa.

Mikäli talviruokintaa saa taloyhtiön pihalla järjestää, tulee siinä noudattaa asianmukaisia käytäntöjä, jotka palvelevat niin nälkäisiä lintuja kuin myös taloyhtiön ympäristön siisteyttä. Ruokintapaikka tulee sijoittaa esimerkiksi oksalle tai lintulaudalle, eikä ruokaa saa heittää maahan. Ruokintapaikkaa ei tule myöskään sijoittaa liian lähelle seinää. Lisää vinkkejä lintujen talviruokintaan taloyhtiöiden pihalla löydät Kotitalo-lehden artikkelista.