Syksyn taittuessa kohti talvea lämmityskausi on jo alkanut monissa kotitalouksissa. Muistamalla muutaman vinkin kotona ei tarvitse palella pakkasellakaan!

Ikkunoiden ja ulko-ovien tiivisteet ovat pieni, mutta tehokas eristäjä. Jos tiivisteet repsottavat tai tuntuvat haperolta, on ne aika uusia. Erityisesti usein avattavien ikkunoiden ja ovien tiivisteet ovat kovalla koetuksella ja voivat kaivata päivitystä.

Mikäli asunto kaipaa tuuletusta, tuo raitista ilmaa sisään nopealla ristituuletuksella. Kovilla pakkasilla jo pieni hetki tuuletusta riittää raikastamaan huoneilmaa merkittävästi.

Pidä lämpöpatterien edustat tyhjänä. Isot huonekalut tai verhot voivat haitata patterin termostaattia ja lämmitystehoa, eikä patteri lämmitä optimaalisesti. Mikäli havaitset tästä huolimatta patterin toimivuudessa ongelmia, älä epäile ottaa yhteyttä huoltoyhtiöön.

Ota villasukat ja viltit esiin! Villasukat ovat mukava ja tehokas lämmittäjä, ja kun illalla käpertyy sohvannurkkaan, voi itsensä pitää lämpimänä viltin alla televisiota katsellessa.