Vaikka kesällä onkin aika ottaa rennommin, tulee lajittelusta pitää kiinni myös lomalla. Lajittelu on kiertotalouden tärkeä lenkki, jolla taloyhtiöt kantavat oman kortensa kekoon ympäristön vuoksi.

Lajittelun voi järjestää kotona näppärästi, sillä nykyisin useista kaupoista löytyy käytännöllisiä ja kauniita lajitteluastioita eri kokoisina. Astioita on myös päällekkäin pinottavina malleina, jotka sopivat mainiosti pienempiin asuntoihin. Hajut pysyvät poissa huuhtaisemalla pakkaukset, joissa on ollut elintarvikkeita sekä viemällä biojätteen tarpeeksi usein taloyhtiön lajitteluastiaan – tämä kannattaa huomioida etenkin kesähelteillä, jos asunnon lämpötila kohoaa korkeisiin lukemiin. Vinkki: pidemmälle kesäreissulle lähtiessä vie kaikki jätteet taloyhtiön lajitteluastioihin, pese kodin likaantuneet keräysastiat ja jätä ne kuivumaan. Kun palaat lomalta kotiin, voit jatkaa lajittelua puhtaisiin astioihin!

Jätelaki velvoittaa, että kaikissa yli viiden huoneiston taloyhtiöissä on oltava lajitteluastiat ainakin biojätteelle, kartongille, paperille, muovipakkauksille, metallipakkauksille, lasille ja sekajättelle.