Lajittelusta on tärkeä huolehtia ympäri vuoden, myös jouluna. Huolellisella lajittelulla vähennetään ympäristön jätekuormaa, edistetään kiertotaloutta ja nostetaan porukalla maanlaajuista lajiteluprosenttia.

Kinkunpaistosta syntyy usein ylimääräistä paistorasvaa. Tärkeintä on, ettei paistorasvaa kaada viemäriin, sillä se voi aiheuttaa ikäviä tukoksia ja hajuhaittoja. Hyytyneen paistorasvan voi lajitella pakattuna esimerkiksi biojätteeseen tai paistorasvan erilliseen keräyspisteeseen, jos sellainen läheltä löytyy.

Joululahjoista syntyneet pahvilaatikot lajitellaan pahvinkeräykseen litistettyinä ja sisäkkäin pakattuina. Lahjapaperit ovat usein voimakkaasti käsiteltyjä, jolloin ne eivät sovi paperinkeräykseen vaan sijoitetaan energiajätteeseen. Ehjät ja siistit lahjakassit, -paperit ja rusetit kannattaa ottaa talteen ja käyttää uudelleen!

Tuikkukynttilöiden tyhjät kuoret lajitellaan niiden materiaalin mukaan. Muoviset kuoret lajitellaan sekajätteeseen ja metalliset metallijätteeseen. Metallijätteeseen kuuluvat myös esimerkiksi ulkotulien kuoret ja padat.