Jotta maanlaajuinen kierrätysaste paranee, tarvitaan siihen kaikkien meidän lajittelupanosta. Taloyhtiöissä lajittelusta tulisi tehdä yhteinen asia, johon kaikki asukkaat voivat sitoutua.

Jätelain varjolla taloyhtiöistä tulisi löytyä lajitteluastiat seuraaville jätelajeille: sekajäte, biojäte, kartonkipakkaukset, keräyspaperi, muovipakkaukset, lasipakkaukset ja metallipakkaukset. Selkeät ohjeet lisäävät motiaaviota lajitteluun. Lajittelupisteelle kannattaakin sijoittaa ohje siitä, mitä mihinkin lajitteluastiaan kuuluu. Tarvittaessa ohjeen voi vielä jakaa esimerkiksi paperisena asukkaiden postiluukusta, jotta oikeita ratkaisuja voidaan tehdä jo kotona.

Lajittelupisteen päivitys voi aiheuttaa lisäkustannuksia, mutta sijoitus kannattaa. Lajittelulla voidaan vähentää kalliin sekajätteen määrää, jolloin sillä voi olla vaikutuksia myös jätehuollon kokonaiskustannuksiin. Loppujen lopuksi lajittelu on kuitenkin satsaus sekä taloyhtiön että ympäristön tulevaisuuteen: huolellisesti lajitteleva taloyhtiö toimii kestävästi, lisää yhteisöllisyyttä ja voi olla hienona esimerkkinä muille taloyhtiöille.