Lämpenevät säät houkuttelevat viettämään taas entistä enemmän aikaa parvekkeella, mutta mitä jos taloyhtiön parvekkeet kaipaavat jo päivitystä? Suuremmissa remonteissa parveke uusitaan perusteellisesti, mutta pienemmät kunnostukset saadaan tehtyä säilyttävällä peruskorjauksella.

Peruskorjauksella voidaan kunnostaa ja korjata parvekkeen pintoja, kun taas perusteellisessa korjauksessa mennään rakenteisiin saakka. Laajempi parvekeremontti tehdään usein koko kiinteistön julkisivuremontin yhteydessä. Parvekeremonttia varten tarvitaan julkisivumuutoslupa, joka haetaan kunnan rakennusvalvonnasta.

Remontin yhteydessä myös parvekelasitusten asennus hoituu samalla työmaalla, ja siksi niiden asennusta kannattaakin harkita remontin ollessa ajankohtainen. Lasituksella mahdollisuudet parvekkeen hyödyntämiseen lisääntyvät ja parveke pysyy paremmassa kunnossa, kun tilan saa tarpeen tullen suojaan esimerkiksi sateelta ja tuulelta. Kattava ja hyvin toteutettu parvekeremontti voi myös nostaa asunnon arvoa.