Oletko hiljattain havahtunut siihen, että nurkissa ja kaapeissa lojuu paljon tavaraa, joiden viimeisintä käyttökertaa et enää edes muista? Tee reipas inventaario koko asuntoon – voit löytää vanhoja aarteita uudelleen ja päästää irti tarpeettomasta.

Käy tavaroita läpi laatikko tai kaappi kerrallaan. Älä ota kerralla liian isoa työmaata, jotta motivaatio säilyy. Kun nurkkia käy läpi järjestelmällisesti, on homma helpompi keskeyttää tauon ajaksi etkä löydä itseäsi suuren tavarakaaoksen keskeltä.

Myy tai lahjoita sinulle tarpeeton. Internetissä on runsaasti palveluita, joissa voit myydä tai lahjoittaa vaatteita tai kodintavaraa. Jos tavaraa kertyy paljon, kannattaa harkita myös kirpputoripöydän vuokraamista. Ehjät ja käyttökelpoiset tavarat menevät parhaiten eteenpäin. Pienet viat eivät nekään aina haittaa, kunhan sen huomioi myytävän tavaran hinnassa tai kertoo vioista lahjoitusvaiheessa. Joku voi aina innostua korjaamaan tai tuunaamaan viallisia käyttötavaroita!

Luovu suosiolla tavaroista, joita ei voi enää korjata, tuunata tai hyödyntää. Lajittele jätteet oikeisiin jäteastioihin.