Kesäkuu käynnistää kesälomasesongin, mikä vaikuttaa myös taloyhtiön arkeen. Kun kesälomista ja kesän palveluajoista viestitään ajoissa, hoituvat äkilliset tarpeet sujuvasti kesälläkin.

Hallituksen jäsenten kesälomien ajaksi olisi hyvä sopia tuuraajat, jotka huolehtivat hallitustyöstä lomien aikana. Tarvittaessa tieto tulee huolehtia myös asukkaiden saataville. Samalla on hyvä tiedottaa siitä, miten ja mihin aikaan hallituksen tavoittaa kesälomien aikana parhaiten. Kesällä hallitus kokoontuu vain tarvittaessa, mutta usein kiireellisissä asioissa päätöksiä voidaan tehdä myös loma-aikana.

Mikäli isännöinnissä ja kiinteistönhuollossa on erilliset palveluajat kesän ajalle, tulee nämä tiedottaa koko talon väelle. Jos isännöitsijän tehtävistä huolehtii kesällä tuuraaja, annetaan hänen tietonsa myös asukkaille. Jos joidenkin asioiden hoitamisessa on odotettavissa viivettä kesän aikana, tulisi tästä mainita jo etukäteen.

Palvelut, joihin kesälomat eivät vaikuta, on hyvä kerrata. Jos esimerkiksi kiinteistönhuollon päivystys palvelee tuttuun tapaan koko kesän läpi, voi siitä muistuttaa asukkaita.