Koronavirusepidemian aiheuttamia rajoitustoimenpiteitä on alettu purkamaan asteittain, mutta oman sekä muiden terveydestä ja turvallisuudesta huolehtiminen on edelleen tärkeää. Karanteeniin tai eristykseen asettaminen ei kuitenkaan ole koko taloyhtiölle kuuluva asia, vaikka jokaisella onkin vastuu minimoida tartuntariskit.

Karanteeni tai eristys voi pakottaa asukkaan pysymään kotona. Mikäli asunnossa ilmenisi kiireellinen korjaustarve (kuten vesivuoto), on isännöinnillä tai huollolla kuitenkin oikeus tiedustella mahdollisesta karanteenista tai eristyksestä, jotta myös huoltomiesten terveys voidaan turvata ja viruksen leviämistä näin ehkäistä. Muutoin yleisesti kenelläkään ei kuitenkaan ole velvollisuutta ilmoittaa terveydentilastaan isännöintiin. Myöskään muiden terveystietoja ei saa levittää taloyhtiön yleiseen tietoon, vaikka itsellä olisiki tiedossa asukkaan karanteeni- tai eristyspäätös.

Lisää terveystietoja koskevasta tietosuojasta voi lukea tietosuojavaltuutetun toimiston sivuilta. Koronavirustilanteen virallista tiedottamista voi seurata THL:n sivuilta.