Kevään lähestyessä myös pyöräilykelit kolkuttelevat ovella. Taloyhtiöiden on hyvä tukea asukkaiden kestävää liikkumista pitämällä yhteiset pyörävarastot siistinä ja järjestyksessä.

Pyörävaraston raivauksesta on tiedotettava taloyhtiön asukkaita tarpeeksi ajoissa, sillä pyörät voidaan joutua siirtämään varastosta. Samalla saadaan kartoitettua käytössä olevat pyörät ja siistittyä varastosta pois sinne kuulumaton tavara. Yhteisiin varastoihin kertyy usein hylättyjä pyöriä, jotka vievät turhaa tilaa käytössä olevilta menopeleiltä. Hylätyt pyörät voidaan erotella käytössä olevista esimerkiksi ohjeistamalla asukkaita merkitsemään käytössä olevat pyörät. Kirjoitimme pyörävarastojen sesonkisiivouksesta aiemmin – lue uutinen täältä!

Mikäli varastossa on tilaa, voidaan sinne lisätä pyöräkiinnitystelineitä, joihin pyörät saa lukittua. Erilaisilla seinään kiinnitettävillä pidikekoukuilla voidaan myös tehostaa tilojen käyttöä, kun pyörät saadaan seinälle säilytykseen.

Nykyisin sähköpyörät ovat lisänneet suosiotaan ja tämä näkyy myös taloyhtiöiden pyörävarastoissa. Sähköpyörien akku on turvallisinta irroittaa säilytyksen ajaksi ja pitää varaston sijaan asunnossa. Katso vinkit sähköpyörän akun turvalliseen lataamiseen aiemmasta uutisestamme!