Paloturvallisuuteen liittyvät vahingot voivat sattua yllättäen, joten ennakointi kannattaa. Yksi tärkeä keino on huolehtia siitä, että asunnon ensisammutusvälineet ovat kunnossa.

Asunnon halpa ja tärkein henkivakuutus on toimiva palovaroitin – siksi on tärkeää huolehtia siitä, että varoittimen pattereissa on virtaa. Sähköverkkoon kytketyissä palovaroittimissa taloyhtiö huolehtii niiden toiminnasta. Sammutuspeite tai palosammutin (tai molemmat) olisi hyvä löytyä niinikään joka kodista. Valtaosa asuntojen tulipaloista alkaa keittiöstä, joten sijoita sammutuskalusto sinne, jotta ne ovat nopeasti käden ulottuvilla. Kaluston käyttöohjeisiin on syytä tutustua huolellisesti etukäteen.

Riskien ehkäisy on tärkeä seikka paloturvallisuudessa. Sähkölaitteiden viat, huolimaton tupakointi ja vahingot keittiössä ovat merkittäviä syitä tulpalojen syttymiselle. Näin syksyllä ja joulun kynnyksellä on myös syytä kiinnittää huomiota kynttilöiden turvalliseen polttamiseen, jotta tunnelmasta voi nauttia riskittä. Lue kynttilöiden polttamisesta viime marraskuussa julkaistusta uutisestamme.