Lomakausi päättyy, ja on aika palata opintojen ja töiden ääreen. Heinäkuun loppuessa moni palaa myös pitkiltä matkoilta kotiin, jolloin elämä taloyhtiössä lisääntyy. Edessä voi olla aikaisia aamuherätyksiä. Kuten aina, taloyhtiön hiljaisuutta tulee siis kunnioittaa.

Taloyhtiön järjestyssäännöissä on määrätty aika hiljaisuudelle. Tänä aikana tulee välttää kovaa metelöintiä ja taata naapureille rauha. Tavallisia elämisen ääniä ei kuitenkaan tarvitse vältellä hiljaisuudenkaan aikana, mikä jokaisen asukkaan tulisikin pitää mielessä. Naapurit voivat käydä yöllä esimerkiksi wc:ssä tai suihkussa.

Jos melu on kuitenkin jatkuvaa ja häiritsevää, siihen voi puuttua. Naapurisovun voi säilyttää käymällä huomauttamassa ja keskustelemassa melusta ensisijaisesti itse. Esimerkiksi naapuri ei välttämättä tiedä koiransa haukkuvan jatkuvasti hänen ollessaan poissa. Jos meteli ei ota loppuakseen, voi asiasta ilmoittaa taloyhtiön hallitukselle tai isännöitsijälle. Tällöin ruvetaan tarvittaessa toimenpiteisiin.