Toiko uusi vuosikymmen mukanaan inspiraation remontoida asuntoa? Osakas voi pintaremontoida asuntoaan melko vapaasti, mutta kun kyse on suuremmasta ehostuksesta, tulee muistaa muutama tärkeä seikka. Jos remontti on niin suuri, että se vaikuttaa esimerkiksi rakenteisiin tai naapuriasuntoihin, tulee ennen töiden aloittamista tehdä remontti-ilmoitus. Työt voi aloittaa, kun ilmoitus on käsitelty ja hyväksytty.

Kaikkea ei kannata tai edes saa tehdä itse, joten ammattilaisen apuun tulee kääntyä tilanteen niin vaatiessa. Esimerkiksi asbestikartoitus ennen vuotta 1994 valmistuneissa taloissa on tehtävä mikäli remontissa puretaan rakenteita. Myöskään esimerkiksi sähkötöitä tai muita vaarallisia töitä ei saa tehdä itse.

Isommissa remonteissa on työllä oltava valvoja, jonka taloyhtiö voi asettaa. Joskus on tarve myös lopputarkastukselle remontin valmistuessa. Asianmukainen tietojen dokumentointi pitää huoneiston historian kattavana ja läpinäkyvänä. Lue lisää remontin muistilistasta Isännöintiliiton sivuilta.