Kodin tuholaisista sokeritoukat ovat monelle tuttuja, mutta viime aikoina puheissa ovat olleet myös paperitoukat. Molemmat viihtyvät asunnoissa, joskin hieman eri olosuhteissa.

Paperitoukat ovat sokeritoukkien kaltaisia otuksia. Paperitoukan erottaa kuitenkin siitä, että se on sokeritoukkaa suurempi ja sukaset ovat pidemmät. Paperitoukat syövät paperia ja asuvat mieluusti pahvilaatikoissa ja pakkausmateriaalin seassa, eivätkä kaipaa sokeritoukkien tavoin kosteutta.

Taloyhtiössä paperitoukat voivat levittäytyä asuntojen välillä esimerkiksi lattian tai katon kautta. Torjunnassa ja toukkien lisääntymisen estämisessä auttaa asunnon siisteys – erityisesti keittiötasot, allaskaapit, lavuaarit ja viemärit kannattaa pitää puhtaina.

Jos toukat ovat levinneet moneen eri huoneistoon ja aiheuttavat haittaa, on hävittäminen taloyhtiön vastuulla. Taloyhtiön hallitus päättää toimenpiteistä. Tuholaistorjuja hankitaan esim. isännöitsijän kilpailuttamana. Hallitus ja isännöitsijä tiedottavat tuholaisista sekä niiden hävittämiseen ja ennaltaehkäisyyn liittyvistä toimenpiteistä asukkaita.

Aiheesta kirjoitti aiemmin Kotitalo-lehti.