Pohjaanpalanut tai uunissa kärähtänyt ruoka voi aiheuttaa jännitystä koko taloyhtiölle. Jotta ruoka pysyy maistuvana ja vaaratilanteet kurissa, huolehdi muutamista seikoista kokkaillessa.

Älä jätä ruokaa yksin. Pysy aina patojen äärellä kun valmistat ruokaa. Jotkut ruoat kärähtävät yllättävän nopeasti, joten sijaa muille puuhille samaan aikaan ei ole. Jos ruoka vaatii pidempää kypsyttelyä esimerkiksi uunissa, ole asunnossa paikalla. Tarvittaessa voit ajastaa itsellesi hälytyksen, jotta muistat käydä tarkistamassa tilanteen säännöllisesti.

Käytä liesituuletinta. Liesituuletin pitää paistamisesta lähtevän käryn kurissa, mutta muistathan pitää myös liesituulettimen puhtaana, jotta sen sisälle kerääntyvä rasva ei aiheuta vaaratilanteita.

Pysy tarkkana. Väsyneenä kokkailu voi aiheuttaa ikävän tilanteen, jos kesken ruoan odottelun torkahtaa esimerkiksi sohvalla levätessään. Vältä siis uuniruokien tekoa väsyneenä. Jos edessä on pakkotilanne, pidä itsesi kokoajan hereillä esimerkiksi asettamalla herätys tai puuhailemalla jotain uuniruoan valmistumisen ajan.