Joulu lähenee ja moni suunnitteleekin jo perinteisen joulukinkun paistamista. Joulukinkkua paistetaan uunissa matalalla lämmöllä monia tunteja. Vaikka kinkku pötköttää uunissa pitkään, sitä ei saa kuitenkaan jättää yksin – järjestä siis kunnon valvojaiset!
Valvomattomasta ruoanlaitosta syttyneet tulipalot eivät ole tavattomia. Kinkkua paistaessa uunissa voi sattua rasvapalo, joten on tärkeää, että joku on koko paistamisen ajan asunnossa paikalla. Jos joudut lähtemään kotoa kinkunpaiston aikana, pyydä joku siksi aikaa kotiisi.
Kun kinkku on paistettu meheväksi, hävitä myös sen ylimääräinen rasva asianmukaisesti. Kinkkurasvaa ei tule kaataa viemäriin, koska se voi aiheuttaa tukoksia. Sijoita jäähtynyt rasva siis esimerkiksi biojäteastiaan.