Harvat taloyhtiöt pesevät julkisivujaan, vaikka sille voisi olla tarvetta. Pesun myötä kiinteistön ilme, arvo ja erityisesti mielikuva säilyvät kirkkaampina ulkopuolisten katselijoiden silmissä.

Oleellista on tunnistaa kiinteistön rakennusvuosi. Nykyaikaiset modernit julkisivut harvoin tarvitsevat erityistä pintakäsittelyä, sillä niiden rakentamisessa on otettu huomioon tämän päivän riskitekijät ja saastuttajat. Näin ollen esimerkiksi rikistä muodostuva happo ei syövytä julkisivumateriaaleja samoin kuin ennen.

Luonnollisesti myös sijainnilla on merkitystä. Mikäli rakennus on tehty ennen 1980-lukua ja se sijaitsee vilkkaan liikenteen läheisyydessä, voi olla syytä kiinnittää huomiota rappauksen ja pintamateriaalin kestokykyyn. Betonirakenteet kestävät pesua erittäin hyvin – joskin vanhoja pintoja pestessä kannattaa varoa liian kovaa pesupainetta.

Usein julkisivupesemisen paras puoli on, että niissä paljastuu korjaamiskohteita esimerkiksi rännien, pellitysten tai räystäiden muodossa. Peseminen pitää siis asukkaat ajan tasalla siitä, miten oma taloyhtiö voi.

Lue lisää aiheesta Kiinteistöpostin verkkosivuilla